Muut Tarinat « Categories « Karmiva juttu – Fantasianovellit, kauhukertomukset, karmivat jutut ja muut ihmisten keksimät tarinat Suomalaisilta kertojilta ja kirjoittajilta


Kahdeksan askelta

Savossa asunut mummini, joka kuoli 1980-luvun lopussa, kertoi meille lapsenlapsilleen aina suojelusrunoa jota oli jo lapsena rallatellut suojaksi pimeillä teillä ennen kuin nykyaikaiset katuvalot tulivat.

Yöllä kun yksin askellat
Korvat auki aina piä
Yöllä kun kaksin kävelet
Älä punasta hametta päällä piä

Mummini sanoi aina että punaista mekkoa ei saanut pitää päällä, en tiedä minkä takia, kun nuoret tyttölapset kulkivat kahdestaan pimeällä tiellä.

Pelottavaksi tämän runon tekee se, mitä mummini kertoi tähän liityvästä kokemuksesta. Hän kertoi nuorena lapsena eräänä loppukesän iltana lähteneensä yhden tutun naapurin tytön kanssa hakemaan läheiselle järvelle unohtunutta eväskassia.

Kun he olivat päässeet rannalle, aurinko oli jo laskenut ja aikainen hämärä alkoi tulla, he lähtivät takaisin leikkisän vuoronperäisen kilpajuoksin kanssa. Jossain vaiheessa kesken matkaa matkaa mummini oli huomannut naapurintytön hävinneen ja hetken huhuilun ja etsimisen jälkeen jatkoi matkaa yksin koska luuli että tyttö pelleili.

Samana iltana myöhemmin naapurin tytön vanhemmat tulivat kyselemään perään hänen vanhempiensa mökkiin ja tyttöä lähdettiin joukolla lyhtyjen kanssa etsimään.

Useamman tunnin etsimisen jälkeen johon oli osallistunut jo paikallinen nimismies löydettiin teitä viistävän metsän reunasta ainoastaan sotkuinen, repaleiksi revitty, naapurin tytön päällä ollut punainen mekko eikä tytöstä löytynyt enää mitään muuta sen jälkeen.

 

Tarinoiden aiheet