Murhatarinat « Categories « Karmiva juttu – Fantasianovellit, kauhukertomukset, karmivat jutut ja muut ihmisten keksimät tarinat Suomalaisilta kertojilta ja kirjoittajilta


Valkoisen paidan kirous

Tämä tarina alkoi kauan sitten ja jatkuu edelleen…

Kerran, vuonna 1887, eräs rikkaan perheen tytär halusi valkoisen paidan. Sen piti olla hienointa kangasta mitä maa päällään piti. Lopulta tytön vanhemmat löysivät kaunista kangasta, mutta räätäli oli hyvin omituinen mies. Hänen silmänsä olivat sähkönsiniset ja tukkansa vaalea kuin lumi.

Mies ilmoitti ettei halua maksua, sillä saisi vielä paljon hupia, mutta vasta vuoden päästä. Kun tyttö sai paidan, hän ilahtui ja pyysi palvelijan pesemään paidan joka viikko että tyttö saisi katsella puhtaanvalkoista paitaansa joka päivä.

Eräänä päivänä, kaksi kuukautta sen jälkeen kun paita oli ostettu, se alkoi saada vaaleanpunaista sävyä.

-Kuinka ihastuttavaa! Tyttö hihkaisi. -Tämä on kylla loistavaa kangaslaatua!

Kun vuosi paidan ostamisesta oli kulunut, tyttö rakasti paitaa yhä. Se oli jo muuttunut verenpunaiseksi. Tyttö meni ulos esittelemään paitaa ystävättärilleen. Tyttö ei tullut kotiin. Kun tyttöä alettiin etsiä, löydettiin vain ruumis verenpunainen paita päällään.

Paita alkoi vähitellen tytön kuoleman jälkeen muuttua valkoiseksi. Lopulta paita päätyi ensimmäiseen ja jopa toiseen maailmansotaan sekä monille tavallisille ihmisille, ja kaikki kuolivat tuo samainen paita päällään.

Kuolleen omaiset kertoivat että vaaleahiuksinen mies jolla oli sähkönsiniset silmät olivat suositelleet ostamaan paidan.

Jos siis meinaat ostaa kauniin valkoisen paidan, ja lähettyvillä on vaaleahiuksinen mies jolla on sähkönsiniset silmät, ole varuillasi!

 

Tarinoiden aiheet