Kummitusjutut « Categories « Karmiva juttu – Fantasianovellit, kauhukertomukset, karmivat jutut ja muut ihmisten keksimät tarinat Suomalaisilta kertojilta ja kirjoittajilta


Kirjaston vartija

Sanni istui kirjaston tietokoneen ääressä ja katseli ympärilleen. 1-3 luokkalaiset lapset leikkivät smoothiepullon korkilla. Hän naurahti ja jatkoi läksyjen tekemistä. Yhtäkkiä eräs heistä katsoi häneen, ja Sanni huomasi että hänen silmänsä olivat punaiset.

Hän räpytteli silmiään ja huomasi että silmät olivat taas siniharmaat. Sanni kuvitteli että se oli vain hänen mielikuvitustaan, ehkä pitäisi vähentää kauhukirjallisuutta.

Sen jälkeen hän huomasi vanhan naisen lainaavan kirjoja automaatilla. Hän häiriintyi kun automaatin piipitys ei lakannut ja katsoi taas. Kauhukseen hän huomasi että naisen takana oli huppupäinen olio, mutta hupun alla ei ollut muuta kuin mustaa. Sanni katsoi uudelleen mutta olio oli poissa.

Pian sen jälkeen Sanni oli unohtanut koko asian ja alkoi etsiä jotain kiinnostavaa kirjahyllystä. Hän näki Lastenosastolla söpön pehmolelun. Sen vieressä oli hieman pelottavampia leluja. Yhden sekunnin ajan Sanni olisi voinut vannoa että erään kuono loisti. Sanni palasi takaisin tietokoneen luokse.

Kohta Sannin kaverit tulivat etsimään häntä. Kirjastonhoitaja kertoi että hän oli varannut vuoron tietokoneelta. He etsivät Sannia sieltä. Turhaan.

Sanni sekä hänen kirjansa olivat kadonneet, paitsi yksi joka käsitteli kummituksia ja kauhutarinoita. Ystävät katselivat sitä mutta siellä oli vain teksti: Sannille hänen 14v. syntymäpäivänään. Eräs heistä nimittäin Sannin paras ystävä tahtoi sen omakseen.

Pian hänkin katosi. Varo vain, Sannin kirja jatkaa yhä kulkuaan…

 

Tarinoiden aiheet